HUB Haren

HUB Haren

In wat ooit een zusterflat was van revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren gonst het nu van de bedrijvigheid. Inmiddels biedt het verbouwde pand woonruimte aan twintig statushouders, vijftien jongeren die begeleid wonen en andere belangstellenden. Ook zijn er een 15 tal bedrijfjes gevestigd zoals o.a. een kledingdrukkerij, een yogastudio, een muziekstudio en enkele andere innovatieve zaakjes.

ProntBouw heeft in 2019 de verbouwing verzorgd van de voormalig zusterflat in Haren die bestond uit voornamelijk kleine kamers/kantoren van 11 m2 naar leefbare woonruimten. Doormiddel van het maken van doorbraken in de muren hebben we van een aantal kamers, nieuwe appartementjes met een eigen douche en keuken weten te realiseren.

Vanaf de eerste ruwe schetsen in 2017 tot en met de bouwtekeningen en bouwbegeleiding van de verbouwing. In totaal is er nu ruimte voor 50 bewoners en zo’n 15 bedrijfjes. De opzet de HUB Haren spreekt ons erg aan, er is een mix van doelgroepen die in het gebouw komt wonen. Statushouders, studenten en bedrijven zoals Workconnection en Vluchtelingwerk zorgen voor een goede mix waarin men elkaar versterkt. Mede daarom hebben we een nieuwe ontmoetingsruimte met professionele keuken gerealiseerd. Het is de bedoeling dat de verschillende bewoners en bedrijfjes hier samenkomen.